Αχλάδι Φετέλ

αχλάδι φετέλ,fetel,abateΑχλάδι Φετέλ – Abate Fetel αχλάδια, πολύ δημοφιλή στην Ιταλία.

Μεσαίο έως μεγάλο σε μέγεθος, μακρύ και λεπτό με ελαφρώς καμπυλωτό σχήμα. Το ομαλό δέρμα έχει μια κίτρινο-πράσινη βάση με κόκκινη απόχρωση. Η λευκή σάρκα είναι ημι-τραγανή με μια βελούδινη συνοχή και ολόκληρο το αχλάδι είναι βρώσιμο, συμπεριλαμβανομένων των κουκουτσίων του. Τα αχλάδια φετέλ είναι αρωματικά και πολύ γλυκά με πλούσιες νότες του μελιού.

🍐
Τα Abate Fetel αχλάδια τρώγονται καλύτερα ωμά, καθώς η γλυκιά γεύση τους παρουσιάζεται όταν σερβίρονται φρέσκα. Αυτά τα αχλάδια θα πρέπει να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Όταν έχουν κιτρινίσει. Μπορούν να τεμαχιστούν και να καταναλωθούν ως επιδόρπιο ή σνακ. Να στρώνονται σε σάντουιτς, να αναμειγνύονται σε σαλάτες, να χρησιμοποιούνται με τυροκομικά προιόντα, να χρησιμοποιούνται ως βάση πάνω στην πίτσα, και να χρησιμοποιούνται ως γέμιση για χοιρινό ή κοτόπουλο.
Τα Abate Fetel αχλάδια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία από ψητά πιάτα συμπεριλαμβανομένων τάρτες αχλαδιών ή κέικ.  Ολόκληρο το αχλάδι μπορεί να καταναλωθεί συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα του. Τα Abate Fetel αχλάδια συμπληρώνουν τα ισχυρά τυριά όπως το πρόβειο τυρί και το κατσικίσιο τυρί, τις ντομάτες, τη φρουτοσαλάτα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το βαλσάμικο, το μαϊντανό, τη γαλοπούλα, τα πουλερικά και το αρνί. Θα κρατηθούν 5-6 μήνες όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο κονσερβοποιημένα!