Μαύρο σκόρδο. Το εκπληκτικό συστατικό που παράγεται από τη γήρανση των κανονικών βολβών σκόρδου κατά τη διάρκεια των εβδομάδων ή των μηνών. Έχει μια μαλακότερη γεύση, είναι μια πιο λεπτή επιλογή από τo ακατέργαστο σκόρδο. Έχει επίσης προσθέσει οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του διπλάσιου ποσού των αντιοξειδωτικών παρά στην κανονική του μορφή. Μπορεί να αντικατασταθεί με κανονικό σκόρδο στις περισσότερες συνταγές. Είναι μια όμορφη προσθήκη σε οποιαδήποτε πλάκα τυριού, bruschetta, πιάτα κοτόπουλου. Δίνει επίσης κάτι επιπλέον σε ένα σπιτικό βινεγκρέτ. Λάβετε υπόψη ότι είναι πιο ήπια στη γεύση, γι ‘αυτό συνιστούμε, όπως πάντα, να δοκιμάζετε όπως προσθέτετε.