Πράσινες μελιτζάνες 🍃
Χρησιμοποιούνται καλύτερα στη ψησταριά, το ψήσιμο, το τηγάνισμα και το sautéing. Η σάρκα παίρνει μια κρεμώδη σύσταση όταν μαγειρεύεται και μπορεί να τεμαχιστεί και να ψηθεί για σάντουιτς λαχανικών ή ratatouille. Μπορεί επίσης να κοπεί σε κύβους και να προστεθεί στα πιάτα ζυμαρικών ή ρυζιού. Στο Τόκιο, οι μελιτζάνες χρησιμοποιούνται για την tempura, μαριναρισμένες με miso και ψημένες, τουρσί, και χρησιμοποιούνται σε τηγανητές πατάτες. Οι μελιτζάνες συνδυάζονται καλά με tofu, σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, miso, tempura, μπρόκολο, ντομάτες και καρότα. Οι πράσινες μελιτζάνες θα κρατήσουν έως τρεις ημέρες όταν φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Οι μελιτζάνες αυτές είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και Β-βιταμινών και είναι επίσης μια καλή πηγή μαγγανίου, χαλκού, καλίου και σιδήρου.