Ρίζα Ουασάμπι (Wassabi root) είναι ένα φυτό της οικογένειας Brassicaceae, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το χρένο και τη μουστάρδα. Μια ρίζα που χρησιμοποιείται ως ένα πικάντικο καρύκευμα για σούσι και άλλα τρόφιμα. Είναι παρόμοιο σε γεύση με καυτή μουστάρδα ή χρένο και όχι με πιπεριές τσίλι γιατι διεγείρει τη μύτη περισσότερο από τη γλώσσα.
Το φυτό αναπτύσσεται φυσικά κατά μήκος των ρευμάτων στις ορεινές κοιλάδες και ποταμούς στην Ιαπωνία. Οι δύο κύριες ποικιλίες στην αγορά είναι οι E. japonicum «Daruma» και «Mazuma», αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι. Το παλαιότερο ιστορικό της wasabi ως τροφή χρονολογείται στον 8ο αιώνα μ.Χ. Η δημοτικότητα του wasabi στις αγγλόφωνες χώρες έχει εντοπιστεί κυρίως στο σούσι, αυξανόμενη σταθερά αρχίζοντας γύρω στο 1980.
Με αυξημένη αίσθηση καθήκοντος προς όλους τους φίλους και πελάτες μας, αυτές τις δύσκολες και…
This website uses cookies.