Tamarillo, που ονομάζεται επίσης ντομάτα δέντρο, tomate de arbol (ισπανικά) και tomate de arvore (πορτογαλικά). Έχει γλυκιά και λίγο πικάντικη γεύση, με πολύ χυμώδη, με μια σάρκα γεμάτη με μικρούς, επίπεδους και κυκλικούς βρώσιμους σπόρους που είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από τους σπόρους ντομάτας. Τα ώριμα φρούτα tamarillo μπορούν να καταναλωθούν με τη φλούδα. Ωστόσο, η φλούδα είναι πικρή λόγω της περιεκτικότητάς της σε κυανιδίνη ανθοκυανίνης, οπότε μπορεί να θέλετε να μην το τρώτε. Το Tamarillo μπορεί να τεμαχιστεί και να προστεθεί σε φρούτα και πράσινες σαλάτες και να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιρίσματα σε κέικ, παγωτά και σάντουιτς. Εν τω μεταξύ, ο πολτός tamarillo μπορεί να αναμειχθεί και να χρησιμοποιήθει για να απολαύσετε, τις σάλτσες, τα σμούθιζ, τις μαρμελάδες, τα ζελέ και τα chutney της επιλογής σας.