Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περίπου 2.000 ποικιλίες ντομάτας σε όλο τον κόσμο; 🍅 Αυτές χωρίζονται σε τρεις ομάδες:
Τομάτες σάλτσας (καλό για κονσέρβες και ξήρανση). ντομάτες σαλάτας και μαγειρεμένες ντομάτες (καλό για τηγάνισμα, ψήσιμο). Η πρώτη ομάδα αποτελείται συνήθως από ποικιλίες ωοειδούς σχήματος, με σκληρή σάρκα και μικρή ποσότητα σπόρων, όπως οι Ρομά ή το San Marzano. Η δεύτερη ομάδα, ποικιλίες σαλάτας, είναι οι στρογγυλές, γλυκές και ξινές, και πολύ ζουμερές ντομάτες, όπως οι τομάτες Μπους (σκέφτεστε τις μικρές beefsteak). Η τρίτη ομάδα αποτελείται από τις σαρκώδεις και πολύ αρωματικές ποικιλίες, όπως η ντομάτα βόειου κρέατος τύπου oxheart. 🍅
Όταν αγοράζετε, επιλέγετε ντομάτες με γυαλιστερό, έντονο κόκκινο δέρμα και καλύτερα με τους μίσχους ακόμα πράσινους και ενώμενους ο ένας με τον άλλο – θα διατηρηθούν φρέσκιες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αποθηκεύστε τις ντομάτες σας σε 13-18C. Οι ντομάτες που διατηρούνται στο ψυγείο θα χάσουν τη γεύση και το άρωμά τους.