Β Ε Ρ Ι Κ Ο Κ Α Αυτό το κιτρινο-πορτοκαλί σαρκώδες φρούτο είναι ένα πολύ περίεργο πράγμα. Τα μικροσκοπικά μαλλιά στο εξωτερικό δέρμα προσδίδουν απαλή υφή γούνας και μπορούν να καταναλωθούν χωρίς να χρειαστεί να αποφλοιωθούν. Είναι επίσης ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο, με πολλά οφέλη. Λέγεται ότι 100 γραμμάρια φρέσκων βερίκοκων σας δίνουν 12% βιταμίνη C, 12% βιταμίνη Α και 6% καλίου που απαιτείται από το σώμα – όλα αυτά με κάτω από 50 θερμίδες. Όπως τα περισσότερα από τα φρούτα, το βερίκοκο μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους. Τα τάρτες βερίκοκων, οι πίτες, και τα κέικ είναι δημοφιλή, αλλά ξέρατε ότι θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε βερίκοκο για να προσθέσετε επιπλέον γεύση (και φυσικά υγεία) στη σαλάτα σας; Ο καρπός πηγαίνει καλά με πράσινα φύλλα, φέτα και αμύγδαλα. Και το μόνο που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη σαλάτα είναι λίγο βαλσαμικό!