Όπως και κάθε άλλο μούρο, τα βατόμουρα τρώγονται συνήθως από το χέρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ευέλικτα φρούτα, σε ψημένα προϊόντα, να τα προσθέσετε σε σαλάτες φρούτων ή λαχανικών. Ή να τα μετατρέψετε σε ζελέ ή σάλτσες. Χρησιμοποιήστε τα για παγωτά ή άλλα επιδόρπια, ή ως καρυκεύματα με κρέας ή θαλασσινά. Τα βατόμουρα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Και βασικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών και έχουν πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία.