Το heart of palm είναι ο εσωτερικός μίσχος ενός νεαρού φοίνικα. Το απόθεμα κόβεται και το ξύλινο πράσινο εξωτερικό στρώμα απογυμνώνεται αφήνοντας ένα λευκό, βρώσιμο ζαχαροκάλαμο. Η πιο συνηθισμένη χρήση για καρδιές φοινίκων είναι να τα κόψετε σε κύβους και τα προσθέτετε σε μια σαλάτα. Έχουν μια ήπια γεύση συγκρίσιμη με την καρδιά των αγκινάρας, και προσθέτουν μια ωραία τραγανότητα στις σαλάτες. Ωστόσο, έχουν και οφέλη για την υγεία, που τα καθιστούν ιδανική προσθήκη σε μια δίαιτα.