Το λουλούδι καπουτσίνο είναι γεμάτο με διατροφή αξία που περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C. Έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να καταπολεμήσει τον πονόλαιμο, τον βήχα και τα κρυολογήματα, καθώς και τις βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Τα λουλούδια, τα φύλλα, οι λοβοί των σπόρων και οι σπόροι είναι βρώσιμα. Το σύνολο του φυτού έχει μια πιπεράτη, γλυκιά γεύση.Τα λουλούδια έχουν μια πιο ήπια στη γεύση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση και σε μαγειρεμένα πιάτα, αλλά πρέπει να προστεθούν τα τελευταία λεπτά για να αποφευχθεί το υπερβολικό ψησίμο τους.Και τα λουλούδια και τα φύλλα, ψιλοκομμένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βινεγκρέτ, σάλτσες και βουτήματα.