Μαϊντανόριζα.Ένα μέλος της οικογένειας καρότων που περιλαμβάνει σέλινο, μάραθο, γλυκάνισο και άνηθο.Μαϊντανόρίζα έχει ανοιχτό μπεζ χρώμα, σε σχήμα σαν καρότο, αλλά λεπτό σαν πάρσνιπ.Η γεύση περιγράφεται ως κάτι μεταξύ σέλινου και καρότων με ένα μικρό φύλλο μαϊντανού και τη ρίζα.Η μαϊντανόριζα έχει μια πιο λεπτή, πιο γλυκιά και πιο βοτανική γεύση από ένα πάρσνιπ. Χρησιμοποιήστε τη ρίζα του μαϊντανού σε σούπες ή βραστά, σε συνδυασμό με καρότα, πατάτες, γογγύλια, κρεμμύδια ή κρέας.Μπορεί να ψηθεί ή να ψηθεί με βόειο κρέας ή πουλερικά, σοταρισμένα ή τηγανητά με tofu. ΗΜαϊντανόριζα μπορεί να γίνει στον ατμό, κρέμα ή πουρές, ή μπορείτε να βράσει μαϊντανόριζα και πατάτες για να δημιουργήσετε μια γευστική παραλλαγή σε παραδοσιακές πατάτες πουρέ.Οι ρίζες μπορούν επίσης να ξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν για την αρωματοποίηση.