Το πατζάρι μίνι συλλέγεται για τις βρώσιμες ρίζες, τους μίσχους και τα φύλλα του. Οι ρίζες είναι μικρού μεγέθους, όσο μια μπάλα του γκολφ περίπου, και είναι στρογγυλές με ένα λεπτό, κωνικό άκρο. Οι ρίζες είναι επίσης συνδεδεμένες με μακρύ και τραγανό φύλλωμα, και το δέρμα της ρίζας είναι ημίσκληρο, πορτοκαλί, με πολλές μικρές τρίχες να καλύπτουν την επιφάνεια. Κάτω από το λεπτό δέρμα, η σάρκα είναι ανοιχτό κίτρινο έως χρυσό. Τα χρυσά πατζάρια είναι τραγανά όταν είναι ωμά και όταν μαγειρεύονται, αναπτύσσουν μια τρυφερή, ομαλή σύσταση με μια πολύ ήπια, γλυκιά και γήινη γεύση. Τα φύλλα των πατζαριών είναι επίσης βρώσιμα και έχουν μια ελαφριά πικρή γεύση παρόμοια με του Swiss chard(ξινολάπατο).