Το ραπανάκι πολύχρωμο “Καρπούζι” είναι μια ποικιλία από ραπανάκι daikon και μέλος της οικογένειας μουστάρδας. Αυτό η ρίζα προέρχεται από την Κίνα όπου ονομάζεται Shinrimei (ή Xin Li Mei).Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ραπανάκι καρπούζι πηγαίνει επίσης με το όνομα Red Meat ή Rooseheart ραπανάκι. Τα ραπανάκια καρπούζι είναι ζουμερά, τραγανά, ελαφρώς γλυκά, αλλά με μια νότα από καυτερή αγάπη.Είναι πιο ήπια στη γεύση από το παραδοσιακό κόκκινο ραπανάκι αλλά πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος. Το ραπανάκι καρπούζι μπορεί να το απολαύσετε ωμό, τουρσί, ψημένο και ακόμη και προστιθέμενο σε σούπες λαχανικών. Είναι εξαιρετικά ξύσμα σε σαλάτες και ρίχνονται με βινεγκρέτ.Ή κομμένο σε λεπτές φέτες και προστίθεται σε σάντουιτς με ανοιχτή όψη για μέγιστη πρόσκρουση.