Ρούμπαρμ – Ραβέντι

ραβέντι,ρούμπαρμπ,rhubarb,raventi,nature's fresh,horeca,χονδρική

Ρούμπαρμπ – Ραβέντι είναι τεχνικά ένα λαχανικό, αλλά ουσιαστικό θεωρείται καρπός.
Συνήθως πωλούνται από το μίσχο, όπως το σέλινο. Συλλέγεται την άνοιξη, με μια σύντομη εποχή που εκτείνεται από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Οι μίσχοι των Rhubarb είναι γνωστοί για το λαμπερό ροζ χρώμα τους. Αλλά μπορούν επίσης να είναι ανοιχτο ροζ και ακόμη ανοιχτό πράσινο. Το χρώμα δεν αποτελεί ένδειξη ωριμότητας ή γλυκύτητας, όπως συμβαίνει και με άλλα φρούτα.
Οι μίσχοι είναι το μόνο βρώσιμο μέρος του φυτού. Στην πραγματικότητα, τα ΦΥΛΛΑ του ραβέντι είναι ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ. Ποτέ μην τα φάτε!
Το Ραβέντι είναι φυσικά πικάντικο, έτσι πολύ λίγες γενναίες ψυχές το τρώνε στην ακατέργαστη μορφή του. 🥴
Είναι σχεδόν πάντα μαγειρεμένο ή ψημένο με μια γενναιόδωρη μερίδα ζάχαρης. Όπως στην πίτα, για παράδειγμα.
Το ραβέντι πηγαίνει πολύ καλά σε συνδυασμό με φράουλες ή μήλα. Είναι υπέροχο σε πίτες, κέικ και παγωτά. Μπορεί να προστεθεί στο στιφάδο λάχανου για να ενισχύσει τη γεύση του, τα ψητά κρέατος ή τα αυγά ή ακόμα και τις σούπες.