Τα μανιτάρια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ο γνωστότερος “εργολάβος” για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο ριζότο. Ψητά, τηγανητά, στα κάρβουνα αλλά ακόμη και σε σούπες.

Μαζί με όλες τις ποικιλίες όπως: agaricus, brown agaricus, portobello και pleurotus υπάρχουν και τα άγρια μανιτάρια όπως κανθαρελλες (cantharellen/girolles), βασιλομανιταρα (porcini), μορχελλες (morilla), μαύρες τρομπέτες (black trumpet mushrooms) και φυσικά οι τρούφες (truffles).

Τελευταία ομάδα προϊόντων είναι τα ασιατικά μανιτάρια όπως η λεντινουλα (shiitake), το βασιλικό πλευρωτους (eryngii ή king oyster), μανιτάρια σιμετζι (shimeji brown and white) τα ενοκι (enoki) και ο κασταμανίτης ή μαιτάκι (maitake).

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες μας μερικά από τα ασιατικά μανιτάρια.