Εστραγγόν

Εστραγγόν, tarragon

Tarragon, ένα φυλλώδες πράσινο βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως στη γαλλική κουζίνα. Η ξεχωριστή αλλά λεπτή βοτανική γεύση του είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για χρήση με ψάρια και κοτόπουλο. Kαι ως μέρος βινεγκρέτ και σάλτσες. Η ελκυστικότητα του εστραγκόν τείνει να προέρχεται από την υποτιμημένη πλευρά του. Έτσι ένα απαλό χέρι αποδίδει πιο επιτυχημένα αποτελέσματα και βοηθάει τη μοναδική γεύση του – η οποία έχει υποδείξεις γλυκάνισου – από τη συντριβή όλων των άλλων γεύσεων σε ένα πιάτο. Οι άνθρωποι τείνουν είτε να το αγαπούν είτε να το μισούν, γι ‘αυτό σκεφτείτε το κοινό σας όταν το προσθέτετε στα πιάτα.