Μαιντανόριζα – Parsley root

μαιντανόριζα, parsleyroot,maintanoriza-parsleyroot

Μαϊντανόριζα. Ένα μέλος της οικογένειας καρότων που περιλαμβάνει σέλινο, μάραθο, γλυκάνισο και άνηθο. Μαϊντανόρίζα έχει ανοιχτό μπεζ χρώμα, σε σχήμα σαν καρότο, αλλά λεπτό σαν πάρσνιπ. Η γεύση περιγράφεται ως κάτι μεταξύ σέλινου και καρότων με ένα μικρό φύλλο μαϊντανού και τη ρίζα. Η μαϊντανόριζα έχει μια πιο λεπτή, πιο γλυκιά και πιο βοτανική γεύση από ένα πάρσνιπ.
Χρησιμοποιήστε τη ρίζα του μαϊντανού σε σούπες ή βραστά, σε συνδυασμό με καρότα, πατάτες, γογγύλια, κρεμμύδια ή κρέας. Μπορεί να ψηθεί ή να ψηθεί με βόειο κρέας ή πουλερικά, σοταρισμένα ή τηγανητά με tofu. Η Μαϊντανόριζα μπορεί να γίνει στον ατμό, κρέμα ή πουρές, ή μπορείτε να βράσει μαϊντανόριζα και πατάτες για να δημιουργήσετε μια γευστική παραλλαγή σε παραδοσιακές πατάτες πουρέ. Οι ρίζες μπορούν επίσης να ξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν για την αρωματοποίηση.