Plantains 🍌 Είναι μέλη της οικογένειας μπανάνας, αλλά είναι πιο αμυλούχα και χαμηλότερα στη ζάχαρη. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν είναι ώριμα, θα έχουν και πάλι πράσινο χρώμα. Αν τα πάρετε όταν είναι υπερβολικά ώριμα, μπορεί να έχουν αρχίσει να γίνονται κίτρινα ή μαύρα. Ενώ μια μπανάνα κάνει ένα υπέροχο, νωπό σνακ, αυτές δεν τρώγονται συνήθως ωμές λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο. Μοιάζουν περισσότερο με ένα λαχανικό από ένα φρούτο όσον αφορά τις μαγειρικές εφαρμογές. Επειδή έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τις μπανάνες, χρησιμοποιούνται συχνότερα ως γευστικό πιάτο ή ορεκτικό. Είναι συχνά κομμένα σε φέτες, τηγανητές και τρώγονται σαν σνακ, ένα δημοφιλές πιάτο στη λατινική αμερικανική και καραϊβική κουζίνα. Αν τεμαχιστεί πολύ λεπτά πριν τηγάνισμα, μπορούν να τρώγονται περισσότερο σαν τσιπς. Ένα άλλο κοινό πιάτο από αυτές τις περιοχές είναι γνωστό ως maduros. Τα Maduros είναι μια πιο γλυκιά απόλαυση με plantains, όταν είναι πολύ ώριμες, τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι το εξωτερικό να καραμελοποιηθεί.