Σισίτο Πιπεριά

Σισίτο Πιπεριά

Οι πιπεριές Shishito είναι γλυκείς, ανατολικής-ασιατικής ποικιλίας του είδους Capsicum annuum. Είναι μικρά σαν δάχτυλα, λεπτά και με λεπτά τοιχώματα. Αν και μετά την ωρίμανσή της μετατρέπεται από πράσινο σε κόκκινο, συνήθως συλλέγεται ενώ είναι πράσινο.
Το Shishito είναι γευστικές γλυκές τσίλι.  Δεν φτάνουν ούτε ζεστή και ένταση τις jalapeño , αλλά είναι αρκετές για να σας εκπλήξουν.
*
Οι πιπεριές Shishito μπορούν να καταναλωθούν ως ακατέργαστη πιπεριά, αλλά είναι πιο διασκεδαστικό να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές όταν μαγειρεύονται. Στην Ιαπωνία χρησιμοποιούνται σε tempura, yakitori ή τηγανητές πατάτες. Μπορούν να φτιάξου σε μια σχάρα ή τηγανητές. Οι σαουτζιτς shishitos είναι απολύτως το καλύτερο πράγμα για να τσιμπήσετε με ποτά και είναι απίστευτα εύκολο να προετοιμαστούν. Μπορείτε να φάτε ολόκληρο το πιπέρι, αλλά συστήνω ανεπιφύλακτα να μην τρώτε την κορυφή.
*
Αγαπάμε αυτές τις πιπεριές απλά με λίγο ελαιόλαδο σε μια ζεστή κατσαρόλα και στη συνέχεια ελαφρώς αλατισμένες. 🍻