Αρωματικά - Baby φύλλα

Shiso leaves

Shiso leaves

Τα Shiso leaves είναι κόκκινα (μοβ) ή πράσινα. Είναι επίσης γνωστά ως “φύλλα perilla”.

Τα φύλλα Shiso είναι πολύ δημοφιλή στην ιαπωνική κουζίνα. Η κόκκινη ποικιλία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το umeboshi και τουρσί πιπερόριζα. Οι σπόροι Perilla αποτελούν ουσιαστικό μέρος των διάσημων επτά μπαχαρικών της Ιαπωνίας, τα οποία χρησιμοποιούνται, περισσότερο από 300 χρόνια στο Κιότο.
Τα πράσινα φύλλα perilla συχνά τυλίγονται γύρω από το σούσι ή σερβίρονται με “sashimi” ως γαρνιτούρα. Προστίθενται επίσης σε σούπες, tempura ή αποξηραμένα και πασπαλισμένα με ρύζι. Οι Ιάπωνες σεφ προσθέτουν κόκκινο perilla σε πιάτα tofu ή το χρησιμοποιείται τυλιγμένο γύρω από κομμάτια κρέατος.
Το Shiso έχει μια μοναδική γεύση: πικάντικη και χορτώδης, περιέχει ισχυρές γεύσεις από δυόσμο, βασιλικό, γλυκάνισο και κανέλα. Αν τεμαχιστεί σε λεπτές λωρίδες, αναδεικνύει πραγματικά αυτές τις γεύσεις.

Share

Recent Posts

  • Τα νέα μας

Σημαντική ανακοίνωση

Με αυξημένη αίσθηση καθήκοντος προς όλους τους φίλους και πελάτες μας, αυτές τις δύσκολες και…

5 έτη ago
  • Τα νέα μας

Κυριακή στη Λαχαναγορά

Κυριακή στη Λαχαναγορά

5 έτη ago
  • Βρώσιμα λουλούδια

Λουλούδι Καπουτσίνο

Λουλούδι Καπουτσίνο

5 έτη ago
  • Τα νέα μας

Καλή Σαρακοστή

Καλή Σαρακοστή

5 έτη ago
  • Λαχανικά

Σπαράγγια Άγρια

Σπαράγγια Άγρια

5 έτη ago
  • Baby προϊόντα

Πατζάρια Μίνι

Πατζάρια Μίνι

5 έτη ago

This website uses cookies.