Topinambur aka Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, που ονομάζεται επίσης sunroot, sunchoke, ή μήλο γης. Η γεύση είναι θυμίζει ελαφρώς καρυδιού και αστακού σαν ένα “πάντρεμα” ανάμεσα σε μια καρδιά αγκινάρας και την καλύτερη πατάτα που είχατε ποτέ. 😉 Το τοπιναμπούρ μπορεί να μαγειρευτεί με τον ίδιο τρόπο που θα μαγειρέψετε οποιοδήποτε άλλη ρίζα. Μπορούν να είναι στον ατμό, βρασμένα, ψημένα, τηγανητά, σχάρα, πουρέ και μπορούν επίσης να καταναλωθούν ωμά! Τριμμένο ή λεπτώς κομμένο σε φέτες, προσθέτουν ένα κομμάτι τραγάνισμα και την υφή σε μια σαλάτα.