Φρούτα

Κούμ-Κουάτ

Κούμ-Κουάτ

KUMQUAT 🍊
Μοιάζει με ένα μικρό, ωοειδές πορτοκαλί, αλλά το kumquat, που προέρχεται από την Ασία, είναι μέλος άλλου είδους, fortunella.
O φλοιός, η σάρκα και οι σπόροι κουμκουάτ είναι όλοι βρώσιμοι, αν και κάποιοι προτιμούν να αφαιρέσουν το κοτσάνι.
Η σάρκα ενός kumquat είναι αρκετά ξηρή και έχει μια έντονη γεύση, ενώ το δέρμα είναι πιο γλυκό. οι δύο διαφορετικές γεύσεις αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους και έτσι ο καρπός επιτυγχάνει τόσο γλυκά όσο και αλμυρά πιάτα.
Τα κουμκουάτ μπορούν να γίνουν μαρμελάδα, μπορούν να κοπούν και να προστεθούν σε μια σαλάτα. Πολλοί σεφ μαγειρεύουν επίσης ή τα διατηρούν σε ζάχαρη, αλάτι ή ξύδι και τα χρησιμοποιούν ως καρυκεύματα.
Στην κινεζική και βιετναμέζικη κουζίνα, τα κουμκουάτ συχνά τεμαχίζονται και αναμιγνύονται με μέλι, τζίντζερ ή ακόμα και αλάτι και μετατρέπονται σε «φάρμακο» για να επουλωθούν τα κρυολογήματα και η γρίπη.

Share

Recent Posts

  • Τα νέα μας

Σημαντική ανακοίνωση

Με αυξημένη αίσθηση καθήκοντος προς όλους τους φίλους και πελάτες μας, αυτές τις δύσκολες και…

5 έτη ago
  • Τα νέα μας

Κυριακή στη Λαχαναγορά

Κυριακή στη Λαχαναγορά

5 έτη ago
  • Βρώσιμα λουλούδια

Λουλούδι Καπουτσίνο

Λουλούδι Καπουτσίνο

5 έτη ago
  • Τα νέα μας

Καλή Σαρακοστή

Καλή Σαρακοστή

5 έτη ago
  • Λαχανικά

Σπαράγγια Άγρια

Σπαράγγια Άγρια

5 έτη ago
  • Baby προϊόντα

Πατζάρια Μίνι

Πατζάρια Μίνι

5 έτη ago

This website uses cookies.