Aji Amarillo – Άχι Αμαρίγιο

άχι αμαρίγιο

Το aji amarillo είναι μέλος του capsicum baccatum, ενός από τα πέντε είδη κατοικίδιων ειδών πιπεριού και προέρχεται από το Περού.
Το aji amarillo σημαίνει: κίτρινο (amarillo) πιπέρι τσίλι (aji). Αυτές οι πιπεριές θεωρούνται μέρος της Περουβιανής “Αγίας Τριάδας” όταν πρόκειται για την κουζίνα τους, μαζί με το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι.
Αν και αυτό το πιπέρι ονομάζεται κυριολεκτικά “κίτρινο πιπέρι τσίλι”. Tο χρώμα του αλλάζει σε ένα λαμπερό πορτοκαλί καθώς ωριμάζει. Το κυρίως μέρος του έχει ένα παχύ δέρμα, μήκους 4 έως 5 ίντσες. Kαι θεωρούνται αρκετά καύτα – 30.000 έως 50.000 στην κλίμακα μονάδων θερμικής επεξεργασίας Scoville. Αλλά η aji amarillo ισορροπεί αυτή τη θερμότητα με λίγο φρουτώδη γεύση. Μυρίζοντας λίγο σαν μια σταφίδα, η γεύση αυτού του τσίλι είναι κάπως λεπτή με υποδείξεις φρούτων πάθους και μάνγκο,προσδίδοντας μια μοναδική γεύση σε οποιοδήποτε πιάτo