Asian Pear (Nashi)
Asian Pears. 🍐
Φρούτα που κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρό σε μεσαίο και ποικίλουν σε σχήμα από στρογγυλό, σφαιροειδές και καταλήγουν σε οβάλ με μια βολβοειδή βάση. Που καταλήγει σε μια στρογγυλεμένη κορυφή. Το σκληρό δέρμα μπορεί να είναι χρυσοκίτρινο, πράσινο ή χάλκινο και μπορεί να είναι ομαλό, να έχει κάποιες σκωρίες ή να καλύπτεται από ορατούς πόρους. Η σάρκα είναι λευκή και είναι τραγανά, ζουμερά και κρεμώδη με κεντρικό ινώδη πυρήνα που περιβάλλει αρκετούς μικρούς, καφέ-μαύρους σπόρους. Όταν είναι ώριμα, τα ασιατικά αχλάδια είναι τραγανά με μια γλυκιά, λουλουδένια γεύση, χαμηλή οξύτητα και αρωματικό άρωμα.Τα ασιατικά αχλάδια τρώγονται καλύτερα ωμά. Επίσης κομμένα σε φέτες μπορού να προστεθούν σε πράσινες σαλάτες. Σε κύβους για φρουτοσαλάτες, τριμμένες σε κολοκύθα ή κομμένες σε φιλέτα. Τα ασιάτικα αχλάδια μπορούν επίσης να τεμαχιστούν, να βουτυρωθούν με κανέλα και να γίνουν σαλτσα για ψητές χοιρινές μπριζόλες, σε άσπρο κρασί. Η γλυκιά γεύση και ο χυμός τους θα προσθέσουν υγρασία και γεύση σε κέικ, πίτες, πατατάκια, muffins και γρήγορο ψωμί. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο όπου ζητούνται τα μήλα. Τα ασιατικά αχλάδια συμπληρώνουν τα κάσιους, το μπλε τυρί, το τυρί manchego, το κόκκινο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο. Επίσης τα φυλλώδη πράσινα, το σέλινο, το μάραθο, τη γλυκοπατάτα, το σολομό, το ασβέστιο, τα βατόμουρα, το μέλι, το σησαμέλαιο, το shiso, το miso και το daikon. Θα κρατηθούν μέχρι μία εβδομάδα όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου και μέχρι τρεις μήνες όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο.
Αφήστε ένα σχόλιο