Kohlrabi – Κολούμπρα

κολράμπι,κολούμπρα, γογγύλι,root,kohlrabi

Kohlrabi aka γερμανικό γογγύλι 🍃
Ένα μέλος της οικογένειας brassica. Η εσωτερική σάρκα του κολράμπι είναι ανοιχτό πράσινη, ελαφρώς γλυκιά και τραγανή. Η γεύση του είναι παρόμοια με μπρόκολο ή καρδιά απο λάχανο, αλλά πιο γλυκιά.
Σερβίρετε στον ατμό, σε πούδρα ή σε σούπα. Ψήστε, προσθέστε σε σούπες, ή σούπες. Το φρέσκο γογγύλι μπορεί να καταναλωθεί ωμό, κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο σε σαλάτα. Τα φύλλα του Kohlrabi είναι πολύ υψηλά σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να  χρησιμοποιηθούν όπως το σπανάκι – καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα. Το Kohlrabi μπορεί να αποφλοιωθεί, κομμένο σε φέτες και τριμμένο και να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, σάντουιτς, αναδιπλώνεται ή κόβεται σε φέτες και τρώγεται σαν σνακ.