Κυδώνι

κυδώνι, κυδώνια,quince,nature's fresh,horeca,χονδρική,τροφοδοσία

Γνωρίζετε το κυδώνι ;!
Είναι ένα φρούτο φθινοπωρινό που μεγαλώνει σαν τα μήλα και τα αχλάδια, αλλά οι ομοιότητές του τελειώνουν εκεί.
Τα κυδώνια είναι”περίεργα” εμφανισιακά, με ακανόνιστο σχήμα. – ειδικά όταν τα φρούτα είναι άγουρα. Το ώριμο κυδώνι θα έχει ένα χρυσό χρώμα.
Τα κυδώνια όταν είναι άγουρα δεν είναι εύγευστα. Έχουν μια εξαιρετικά σκληρή και σπογγώδη σάρκα, η οποία είναι δύσκολο να κοπεί.
Αν αφήσετε ένα κυδώνι σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο θα απελευθερώσει αργά ένα λεπτό άρωμα βανίλιας, εσπεριδοειδών και μήλου στην κουζίνα σας.
Όταν μαγειρεύετε το κυδώνι σε ζάχαρη και λίγο νερό ή κρασί, γίνεται όχι μόνο βρώσιμο αλλά και νόστιμο γλυκό, λεπτό και πολύ αρωματικό.
Μόλις μαγειρευτεί το κυδώνι, είναι μαλακό και τρυφερό. Μπορείτε να φάτε τα φρούτα μαγειρεμένα κατ ‘ευθείαν, ή να τα ρίχνετε πάνω από το γιαούρτι, ή να το ψήνετε σε μια τάρτα. Μπορείτε να κάνετε μια γλυκιά, πικάντικη πάστα από αυτό που είναι υπέροχο με τυρί. Ή ένα σορμπέ και άλλα εκπληκτικά επιδόρπια.