Περουβιανά

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει μια κουζίνα που σαγηνεύει όλο τον πλανήτη γευστικά.
Έντονες, πικάντικες και δυνατές γεύσεις που προέρχονται από τις πρώτες ύλες του Περού.

Τα δικά τους καυτερά πιπέρια όπως το aji amarillo, aji rocoto kai aji limo προσδίδουν ένα διαφορετικό άρωμα και γεύση στα πιάτα μας, που όμως ταιριάζουν έτσι κι αλλιώς πολύ σαν κουζίνες.

Επίσης πολλές ποικιλίες από το Περού χρησιμοποιούνται σε πολλές παρασκευές όπως το Choclo/Τσόκλο ένα καλαμπόκι που μοιάζει με το δικό μας όμως με πιο ήπιο χρώμα (από το δικό μας κίτρινο) μεγαλύτερα σπόρια, και μια πιο γλυκιά γεύση, το περίφημο Maiz Morado/Μαύρο καλαμπόκι, olluco potatoes/οι πολύχρωμες περουβιανές πατάτες,
Mashua roots/Ρίζες Μασουα.

Όλες αυτές οι ποικιλίες βρίσκονται μαζί μας σχεδόν όλο το χρόνο με εξαίρεση ένα μικρό κενό μεταξύ Απρίλιου και Μάιου.

Φωτογραφία 1: Peruvian chili peppers mix / Διάφορες τσιλι πιπεριές από το Περού
Φωτογραφία 2: Choclo / Τσοκλο (μεγάλο λευκό καλαμπόκι)
Φωτογραφία 3: Maiz Morado (Μαύρο καλαμπόκι)
Φωτογραφία 4: Aji Amarillo (Αχι Αμαριγιο- καυτερό τσιλι)
Φωτογραφίες 5 και 6: Aji Rocoto (Aji Rokoto-πολύ καυτερό τσιλι σε δυο διαφορετικούς χρωματισμούς)





Όνομα (*απαραίτητο)

E-mail (*απαραίτητο)

Θέμα

Μήνυμα:

Τοποθεσία: