Σαλικόρνια

σαλικόρνια, salicornia,samphire

Σαλικόρνια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμό σε σαλάτα αν είναι καλά ξεπλυμένο. Αλλά επειδή τείνει να είναι πολύ αλμυρό, είναι πιο συχνά μαγειρεμένο – είτε βρασμένο σε βούτυρο, για μερικά λεπτά σε νερό που σιγοβράζει ή σε ατμό για λίγα λεπτά. Ό, τι κι αν κάνετε, μην προσθέτετε άλλο αλάτι στο νερό.
Το Samphire έχει μια τόσο ξεχωριστή υφή και γεύση που δεν χρειάζεται περισσότερες γεύσεις που προσθέτουν σε αυτό.  Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε το ως μια γεύση για να προσθέσετε στα πιάτα – καθώς και συνοδεύοντας τα ψάρια και τα θαλασσινά, πηγαίνει καλά με αρνί και σε εσπεριδοειδών σαλάτες. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως μια ενδιαφέρουσα γαρνιτούρα ποτών.