Τα φύλλα Shiso είναι κόκκινα (μοβ) ή πράσινα.Είναι επίσης γνωστά ως “φύλλο perilla”.Τα φύλλα Shiso είναι πολύ δημοφιλή στην ιαπωνική κουζίνα.Η κόκκινη ποικιλία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει umeboshi και τουρσί πιπερόριζα.Οι σπόροι Perilla αποτελούν ουσιαστικό μέρος των διάσημων επτά μπαχαρικών της Ιαπωνίας, τα οποία προέρχονταν πριν από περισσότερο από 300 χρόνια στο Κιότο. Τα πράσινα φύλλα perilla συχνά τυλίγονται γύρω από το σούσι ή σερβίρονται με “sashimi” ως γαρνιτούρα.Προστίθενται επίσης σε σούπες, tempura ή αποξηραμένα και πασπαλισμένα με ρύζι.Οι Ιάπωνες σεφ προσθέτουν κόκκινο perilla σε πιάτα tofu ή φασόλια πηγμένο γάλα ή χρησιμοποιούν το τυλιγμένο γύρω από κομμάτια κρέατος. Το Shiso έχει μια μοναδική γεύση: πικάντικη και χορτώδη, περιέχει ισχυρές γεύσεις από δυόσμο, βασιλικό, γλυκάνισο και κανέλα.Ο τεμαχισμός του σε μακρυές λεπτές λωρίδες αναδεικνύει πραγματικά αυτές τις γεύσεις.