Σύκα – Figs

Σύκα τον Ιανουάριο; Φυσικά, γιατί όχι?
Το φρέσκο σύκο περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου και σιδήρου. Μαύρη σύκα. Τα μαύρα σύκα διατίθενται από νωρίς την άνοιξη έως τις αρχές του χειμώνα. Συνδυάστε τα με αλμυρά συστατικά, όπως αλάτι, κακάο και μπαχαρικά, για μια γεύση “κρέμας” που έχει ένα καπνιστό άρωμα και γεύση σαν μπριζόλα. Κόψτε τα φρέσκα σύκα και το θυμάρι και στη συνέχεια αναδιπλώστε σε κέικ με βάση το ελαιόλαδο και ψήστε. Μπλέ τυρί και βαριά κρέμα γάλακτος, σε μισά σύκα, γαρνίρετε με ψημένα φουντούκια και χρησιμεύει ως ορεκτικό. Σοτάρετε σύκα στο μέλι και το βαλσαμικό ξύδι, στη συνέχεια ρίξτε ρόκα και χρησιμεύστε ως σαλάτα. Σε ζύμη ζαχαροπλαστικής με φρεσκοτριμμένο κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένα ή μισά σύκα και φέτες ψιλοκομμένα και στη συνέχεια ψήνουμε σε μια ξινή κρέμα. Για να αποθηκεύσετε, βάλτε σύκα σε χαρτοπετσέτες. κάλυψτε με πλαστικό αλλα να μην ψυχθούν περισσότερο από τρεις ημέρες. Χρησιμοποιήστε τα ώριμα σύκα αμέσως.
Αφήστε ένα σχόλιο