Τσόκλο – Choclo

Τσόκλο,Choclo, peruvian corn,χονδρική,nature's fresh,horeca

Τσόκλο – Choclo, επίσης γνωστό ως περουβιανό ή Cusco καλαμπόκι (που ονομάζεται και η πρωτεύουσα των Incas).
Οι πυρήνες Choclos είναι μεγαλύτεροι και έχουν μια αμυλούχο, βαριά υφή, παρά μια γλυκιά γεύση.
Στο Περού, το choclo χρησιμοποιείται συνήθως σε πιάτα όπως ceviche, Tamales, Humitas, γλυκά αρτοσκευάσματα, Cancha Salada, ψωμιά, σούπες, χουπ (χοντρές σούπες των Άνδεων), lawas (ελαφρές σούπες με πολύ νεαρό καλαμπόκι) μόλις βράσει. 🌽