Χαλαπένιο – Jalapeños

χαλαπένιο πιπεριά

Πιπέρι Jalapeno, πρεσβευτής της μεξικάνικης κουζίνας. Ο δείκτης θερμότητας Scoville μπορεί να κυμανθεί από 3.500 έως 8.000.
Συχνά μαζεύεται και καταναλώνεται ενώ είναι ακόμη πράσινο, επιτρέπεται περιστασιακά να ωριμάσει πλήρως και να γίνει κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο.
Το Jalapeños είναι ιδανικό για ψήσιμο στη σχάρα, για ψήσιμο και για μαλάκωμα. Είναι θαυμάσιο σε φρέσκια salsa με κόλιανδρο και χυμό λάιμ.